Pečené škvarkové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené škvarkové placky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49396 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,2 kávová lžička | Droždí sušené |
2 kávová lžička | Kmín celý |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka bezlepková |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřové škvarky |
Na potření těsta | |
---|---|
1 kávová lžička | Kmín celý |
10 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 6,2mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 968,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kmín celý, Sůl, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Vepřové škvarky, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené škvarkové placky postup přípravy receptu:
1 | Troubu dáme předehřát na 180°C. |
2 | Na závěrečné potření placek si smícháme mléko se solí a kmínem. |
3 | V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kmín, přidáme rozdrobené droždí a škvarky, nakonec přilijeme mléko. Vše důkladně smícháme a přendáme na vál, kde ze směsi vypracujeme polotuhé těsto. Těsto necháme na vále chvilku vykynout a potom z něj vytvarujeme placičky vysoké asi 1 centimetr. Placičky potřeme mlékem smíchaným se solí a kmínem. Placky pečeme v troubě asi 45 minut. Asi 5 minut před dopečením zvýšíme teplotu pečení, aby placičky získaly zlatavou barvu. Necháme vychladnout a můžeme podávat. |
Poznámka
Vystydlé placičky servírujeme například jako svačinku dětem.