Recept

Polévka z prolisovaných vařených brambor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49398
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 krajíc Chléb konzumní
30 g Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
30 g Pórek
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Vařené brambory
500 g Brambory
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
12% Sacharidy 43 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 324 mg
16% Bílkoviny 9 g

Polévka z prolisovaných vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji, poté dáme kapat na ubrousek. Omyté brambory uvaříme ve slupce ve vodě. Ještě teplé oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a dobře je rozkvedláme. Postupně za stálého míchání přilijeme teplou vodu, přidáme kmín, sůl, polévkové koření Maggi a polévku přivedeme k varu. Poté ji pomalu povaříme 7-10 minut.

2

Mezitím si omyjeme a nakrájíme čerstvou pórkovou nať a nať z jarní cibulky. V pánvi si rozpustíme máslo a nať krátce, za stálého míchání osmažíme dorůžova.

3

Do hotové polévky ke konci vaření přimícháme zeleninovou nať. Na talíře rozdělíme osmažený chléb a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept