Dezert s kardamonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert s kardamonem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49399 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
5 g | Kardamom |
300 g | Listové těsto |
600 ml | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka kukuřičná |
5 g | Skořice mletá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 203,9mg |
Draslík | 63,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kardamom, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko plnotučné, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert s kardamonem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na kulatý plát, rozložíme do dortové formy, dno pokryjeme alobalem a zatížíme (např. keramickými kuličkami). Necháme v chladnu 15 minut uležet. Zatím v rendlíku smícháme mléko, kardamon a skořici, směs přivedeme k varu a odstavíme, necháme vychladnout. |
2 | Korpus koláče pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, potom odstraníme alobal i zátěž a pečeme ještě 5 minut. |
3 | V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a přes síto přecezené mléko. Nakonec do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a náplň nalijeme na předpečený korpus. Pečeme při 180 stupních 20 minut dozlatova, potom teplotu snížíme na 100 stupňů a koláč pozvolna dopečeme ještě hodinu. Koláč podáváme vychladlý. |