Recept

Bezlepková veka z jogurtu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49402

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí sušené
250 ml Jogurt bílý
450 ml Mléko polotučné
450 g Mouka bezlepková
4 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
24% Sacharidy 86 g
14% Tuky 10 g
12% Sodík 235 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bezlepková veka z jogurtu postup přípravy receptu:

1

Zapneme troubu, aby se předehřála 200°C. V míse smícháme mléko, jogurt a 3 lžíce oleje, ochutíme solí a cukrem a přimícháme po částech mouku a přemístíme těsto do zbylým olejem vymazané formy na srnčí hřbet. Povrch těsta posypeme sušeným droždím a pečeme v troubě dozlatova.

2

Po upečení necháme veku vystydnout a použijeme jako klasickou veku.

Poznámka

Tuto veku můžeme upéct i v domácí pekárně, kde pečící program trvá 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept