Bezlepková veka z jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepková veka z jogurtu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49402 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
250 ml | Jogurt bílý |
450 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka bezlepková |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 38,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepková veka z jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Zapneme troubu, aby se předehřála 200°C. V míse smícháme mléko, jogurt a 3 lžíce oleje, ochutíme solí a cukrem a přimícháme po částech mouku a přemístíme těsto do zbylým olejem vymazané formy na srnčí hřbet. Povrch těsta posypeme sušeným droždím a pečeme v troubě dozlatova. |
2 | Po upečení necháme veku vystydnout a použijeme jako klasickou veku. |
Poznámka
Tuto veku můžeme upéct i v domácí pekárně, kde pečící program trvá 2 hodiny.