Jednoduchý recept

Kvašený sirup z rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49404

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
10 g Kyselina citrónová
2 l Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 897kJ
49% Sacharidy 178 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kvašený sirup z rybízu postup přípravy receptu:

1

Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Odložíme a necháme při pokojové teplotě 2 dny kvasit. Poté scedíme přes plátno do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.

2

Přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme ze sporáku. Znovu scedíme přes plátno a rozlijeme do ohřátých lahví. Důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Šťávu z červeného rybízu možno smíchat se šťávou z rybízu černého nebo bílého. Recept je kalkulován na 1l rybízové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce. Čas přípravy je bez doby na kvašení-2dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept