Kvašený sirup z rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašený sirup z rybízu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49404 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
10 g | Kyselina citrónová |
2 l | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 178g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 553,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kvašený sirup z rybízu postup přípravy receptu:
1 | Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Odložíme a necháme při pokojové teplotě 2 dny kvasit. Poté scedíme přes plátno do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. |
2 | Přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme ze sporáku. Znovu scedíme přes plátno a rozlijeme do ohřátých lahví. Důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Šťávu z červeného rybízu možno smíchat se šťávou z rybízu černého nebo bílého. Recept je kalkulován na 1l rybízové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce. Čas přípravy je bez doby na kvašení-2dny.