Bezlepkový chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49408 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 polévková lžíce | Burisony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
250 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pohanková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
200 g | Směs na chléb v prášku |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 145,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Cukr krupice, Droždí sušené, Kmín drcený, Olej stolní, Slunečnice - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pohanková, Směs na chléb v prášku mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Do pečicí nádoby domácí pekárny nejprve nalijeme všechny tekuté přísady - mléko, olej a vejce. Na tekuté suroviny nasypeme sypké přísady - bezlepkovou mouku, burisony, slunečnicová semínka, kmín, cukr a směs ochutíme solí. Úplně nakonec připravované těsto |
2 | zasypeme sušeným droždím. Pekárnu nastavíme na rychlý program - Glutein frei a zapneme. Jakmile se suroviny spojí v těsto, pekárnu otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin do těsta. Pečeme podle programu pekárny. |
3 | Servírujeme vychladlé jako klasický chléb. |