Jednoduchý recept

Šťáva z čerstvého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49410

Ingredience

1 kg Cukr krystal
2 g Kyselina citrónová
1,5 kg Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 463kJ
42% Sacharidy 151 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
5% Bílkoviny 3 g

Šťáva z čerstvého rybízu postup přípravy receptu:

1

Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme a propasírujeme. Odložíme na chladné místo a necháme stát 3 dny. Mezitím průběžně sbíráme pěnu utvořenou na povrchu.

2

Poté necháme šťávu překapat přes plátno, přisypeme cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kyselinu benzoovou a odstavíme.

3

Šťávu rozlijeme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení - 3dny. Použijeme kyselinu benzoovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept