Jednoduchý recept

Víno z červeného rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49411

Ingredience

1 kg Cukr krystal
2 l Rybíz červený
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 480kJ
59% Sacharidy 213 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 25 mg
8% Bílkoviny 5 g

Víno z červeného rybízu postup přípravy receptu:

1

Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.

2

Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.

Poznámka

Z uvedeného množství surovin získáme 1 litr vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept