Recept

Zdíkovská polévka s libečkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49412
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
100 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Houby sušené
1 polévková lžíce Libeček
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Namočené krupky
3 polévková lžíce Krupky trhané
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 845kJ
7% Sacharidy 24 g
129% Tuky 97 g
22% Sodík 434 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zdíkovská polévka s libečkem postup přípravy receptu:

1

Sušené hřibovité houby promyjeme pod tekoucí vodou, dáme je do misky a zalijeme 2 dl vody. Necháme je namočené 30 minut, potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky.

2

Malé krupky dobře promyjeme, dáme do druhé misky a zalijeme též 2 dl vody. Necháme je namočené tak dlouho, jako houby. Potom je scedíme a necháme okapat.

3

Oloupeme a omyjeme mrkev, 1/4 celeru, petržel a brambory. Brambory pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme cibuli s česnekem a drobně je pokrájíme. Celerovou nať a libeček omyjeme a svážeme.

4

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme k ní pokrájenou zeleninu a krátce, za stálého míchání, zeleninu osmažíme. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme brambory, houby a krupky a snítky celerové natě a libečku. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a pomalu vaříme 25-30 minut doměkka. Z uvařené polévky vyjmeme celerovou nať a libeček a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept