Jednoduchý recept

Víno z černého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49413
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

750 g Cukr krystal
3,5 kg Rybíz černý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
14% Sacharidy 52 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 2 g

Víno z černého rybízu postup přípravy receptu:

1

Dobře zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme vodou. Poté nasypeme do 5l sklenice střídavě s cukrem. Na povrchu rovněž zasypeme cukrem. Sklenici převážeme celofánem a udělíme do něj několik dírek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme stát cca 8 týdnů.

2

Poté přecedíme přes plátno a zvolna necháme překapat. Rozdělíme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept