Kvašené víno z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašené víno z černého rybízu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49414 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
800 g | Cukr krystal |
3 l | Rybíz černý |
2,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 483,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 271,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz černý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kvašené víno z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a prolisujeme. Vzniklou šťávu rozředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. |
2 | Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začné víno kvasit, přemístíme do chladné místnosti a necháme zcela vykvasit. Poté počkáme dalších několik dnů. Po odstátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. |
3 | Po úplném vyčištění stáčíme do připravených lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě. |