Salát ze zeleniny a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze zeleniny a jablek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4942 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
1 ks | Citrony |
3 ks | Jablka |
200 g | Jogurt bílý |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
15% Sacharidy 53 g
463% Tuky 347 g
11% Sodík 220 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 843,0mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citrony, Jablka, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze zeleniny a jablek postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a jablka očistíme a nastrouháme na struhadle. |
2 | Vše smícháme s jogurtem a ochutíme citronovou šťávou. Pokud jsou jablka kyselá, šťávu nepřidáváme. |
3 | Podáváme k pečenému a vařenému masu nebo s chlebem. |