Jednoduchý recept

Domácí ciabatta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 49425
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
30 ml Mléko polotučné
525 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
22% Sacharidy 78 g
10% Tuky 8 g
12% Sodík 236 mg
22% Bílkoviny 12 g

Domácí ciabatta postup přípravy receptu:

1

200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.

2

Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.

3

Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept