Domácí ciabatta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ciabatta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 49425 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
30 ml | Mléko polotučné |
525 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 7,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ciabatta postup přípravy receptu:
1 | 200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát. |
2 | Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout. |
3 | Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut. |