Kapusta na smetaně se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta na smetaně se slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49426 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
200 g | Kapusta hlávková |
40 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
9 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 359,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta na smetaně se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme nadrobno, v rendlíku rozehřejeme trochu oleje a slaninu opečeme dozlatova. |
2 | Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a podusíme 8 minut. Vmícháme rozpuštěné máslo, kapustu nakrájenou na nudličky a 4 minuty zakryté dusíme. |
3 | Nakonec zalijeme smetanou a povaříme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme. |