Jednoduchý recept

Šumavská bramboračka s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49427
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
50 g Křemenáče
50 g Lišky čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 633kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 8 g
21% Sodík 427 mg
11% Bílkoviny 6 g

Šumavská bramboračka s houbami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hřiby, křemenáče a lišky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 9 dl vody, solí, drceným kmínem, bobkovým listem a vaříme je přibližně 10 minut. Přidáme houby a pomalu vaříme dalších 10 minut.

2

Mezitím v zakysané smetaně rozkvedláme polohrubou mouku a přilijeme do polévky. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Polévku dochutíme solí, případně můžeme přidat i lžičku cukru a ocet podle chuti. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, promícháme, vaříme 1-2 minuty, přidáme kopr, vyjmeme bobkový list a podáváme.

Poznámka

Polévka by měla mít lahodnou nakyslou chuť. Ocet přidáváme podle chuti a kyselosti smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept