Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 49429
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 g Badyán
10 g Čaj černý
100 g Cibulka jarní
60 ml Omáčka sójová
2 dl Pomerančová šťáva
200 g Salát ledový
4 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 542kJ
3% Sacharidy 10 g
8% Tuky 6 g
25% Sodík 493 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dračí vejce postup přípravy receptu:

1

Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.

2

Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!

3

Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.

4

Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept