Jednoduchý recept

Letnice z Pošumaví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49430
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
350 g Brambory
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
180 g Hříbky čerstvé
150 g Kapusta kadeřavá
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Krupice dětská
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 ks Pórek
1 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 879kJ
7% Sacharidy 27 g
106% Tuky 79 g
13% Sodík 264 mg
11% Bílkoviny 6 g

Letnice z Pošumaví postup přípravy receptu:

1

Očistíme, omyjeme hříbky a pokrájíme je na plátky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky. Očistíme a omyjeme mrkev, pórek, petržel i s natí, celerovou nať, libeček, cibuli, česnek a kapustové listy. Mrkev a kořen petržele pokrájíme na tenká kolečka. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a kapustu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky. Nať celeru s libečkem pokrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli a přidáme všechnu pokrájenou zeleninu (kromě petrželové natě). Promícháme a smažíme 2-3 minuty, zeleninu posypeme dětskou krupicí, přidáme sladkou papriku, znovu promícháme a zalijeme vodou. Doložíme brambory, hříbky, sůl, kmín, pepř, nové koření, bobkový list a vše vaříme pomalu 20 minut. Do polévky ještě přidáme jedno omyté, rozkrojené rajče.

3

Když je zelenina měkká, dochutíme polévku petrželkou, vyjmeme bobkový list a podáváme.

Poznámka

Polévku můžeme ještě dochutit vyškvařenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept