Recept

Klatovská kulajda se sladkou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49433
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
180 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
Vývar z koření
1 ks Bobkový list
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Tymián sušený
0,5 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
6% Sacharidy 20 g
56% Tuky 42 g
17% Sodík 332 mg
11% Bílkoviny 6 g

Klatovská kulajda se sladkou smetanou postup přípravy receptu:

1

Cibuli čistíme a pokrájíme na kostičky. Hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší plátky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky. V hrnečku dohladka vymícháme smetanu s moukou.

2

V menším rendlíku přivedeme k varu 0.5 l vody, vložíme do ní malý bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián, špetku zázvoru a koření povaříme 10 minut.

3

Do většího hrnce dáme rozpustit máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme houby, sůl, pepř a kmín. Promícháme a houby vydusíme (5-7 minut). Přilijeme 0.5 litru vody, scezený vývar z koření, vsypeme brambory a pomalu vaříme 20 minut. Jakmile jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a vaříme ještě 5 minut.

4

Kulajdu podle chuti dosolíme, přikyselíme octem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept