Jednoduchý recept

Prachatická kudlaná polévka s hnědými hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49434
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 g Brambory
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
2 dl Smetana zakysaná15%
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 064kJ
6% Sacharidy 21 g
18% Tuky 14 g
24% Sodík 487 mg
24% Bílkoviny 14 g

Prachatická kudlaná polévka s hnědými hříbky postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostičky. Hříbky s hnědou hlavičkou (suchohřib hnědý) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

Brambory a hříbky vložíme do hrnce, zalijeme je 1 litrem hovězího vývaru, přidáme sůl, kmín, celý pepř a vaříme 15-17 minut doměkka. Ve smetaně rozkvedláme dohladka hrubou mouku, kterou zamícháme a povaříme 4-5 minut. Polévku dochutíme octem, přidáme kopr a podáváme. Do každé porce položíme teplé vajíčko uvařené na hniličku a oloupané.

Poznámka

Vejce na hniličku uvaříme tak, že je vložíme do horké vody a vaříme 4-4.5 minuty. Vyjmeme je z vody, maličko naťukneme a ponoříme na 10 sekund do studené vody. Budou se lépe loupat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept