Pečené briošky s broskví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené briošky s broskví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49435 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
40 ml | Brandy |
4 ks | Briošky máslové |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Kompot broskvový |
8 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
25 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 114,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Briošky máslové, Kompot broskvový, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené briošky s broskví postup přípravy receptu:
1 | Brioškám odkrojíme kůrku a upravíme tvar na velikost poloviny broskve, popřípadě může být brioška o malinko širší. Potřeme malinovou marmeládou. Díru po pecce v broskvi vyplníme třtinovým cukrem a řezem dolů dáme broskve na briošky. |
2 | Všechny dezerty ještě posypeme cukrem a na vrch každé broskve položíme plátek másla, který se nám v troubě rozteče. |
3 | Troubu rozehřejeme na 240 °C a dezerty pečeme 5 minut. Mezitím si smícháme šťávu z broskví spolu s brandy a tímto sirupem dezerty po vyndání přelijeme. Ještě teplé podáváme. |