Jednoduchý recept

Pečený javorový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 49436

Ingredience

30 g Mouka kukuřičná
1 ks Pomeranče
8 polévková lžíce Sirup javorový
170 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
6% Sacharidy 22 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 42 mg
10% Bílkoviny 5 g

Pečený javorový krém postup přípravy receptu:

1

Ve velké misce smícháme mouku se žloutky, 4 lžícemi javorového sirupu a kůrou z jednoho pomeranče. Směs mixujeme a postupně přidáváme smetanu, dokud nevznikne pevná hmota.

2

Bílky vyšleháme na pevný sníh, který potom smícháme se zbytkem surovin.

3

Každou zapékací misku o objemu 150ml vymažeme jednou lžičkou sirupu a nalijeme do ní směs. Pečeme na 230°C cca 10 minut, dokud krém neztuhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept