Indonéská polévka – Laksa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indonéská polévka – Laksa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49439 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
30 g | Citronová tráva |
1 ks | Citrony |
20 g | Kafirové listy |
1 l | Kokosové mléko |
1 polévková lžíce | Koriandr celý |
20 g | Koriandr mletý |
20 g | Krevetová pasta |
40 g | Kurkuma |
40 ml | Olej olivový |
12 ml | Olej slunečnicový |
50 ml | Omáčka rybí |
1 dl | Omáčka ústřicová |
60 g | Oříšky makadamové |
3 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 120g |
Vitamín A | 464,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová tráva, Citrony, Kokosové mléko, Koriandr celý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Oříšky makadamové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kafirové listy, Krevetová pasta, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indonéská polévka – Laksa postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, ořechy, citrónovou trávu, limetkové listy. Přidáme koriandr s krevetovou pastou, oloupaný česnek. Nakonec vlijeme olivový olej a mixérem všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu. |
2 | V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme připravenou rozmixovanou hmotu, vše dobře promícháme. Přisypeme semínka koriandru, kurkumu a spolu na mírném ohni restujeme přibližně 10 minut. Potom vlijeme kokosové mléko, zamícháme, přilijeme vývar, ústřicovou a rabí omáčku. Hrnec přiklopíme poklici a vaříme 40 minut. |
3 | Hotovou polévku stáhneme z ohně, vylijeme zbytečnou tekutinu, dochutíme podle vlastní chuti vymačkanou citrónovou šťávou. Polévku necháme 5 minut ustálit pod poklici a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou. Citrónovou šťávou dochucujeme nakonec. A to proto, že se nesmí vařit, aby si zachovala svojí původní výraznou chuť.