Recept

Indonéská polévka – Laksa

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 49439
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
300 g Cibule
30 g Citronová tráva
1 ks Citrony
20 g Kafirové listy
1 l Kokosové mléko
1 polévková lžíce Koriandr celý
20 g Koriandr mletý
20 g Krevetová pasta
40 g Kurkuma
40 ml Olej olivový
12 ml Olej slunečnicový
50 ml Omáčka rybí
1 dl Omáčka ústřicová
60 g Oříšky makadamové
3 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 879kJ
12% Sacharidy 44 g
99% Tuky 74 g
100% Sodík 2 g
21% Bílkoviny 12 g

Indonéská polévka – Laksa postup přípravy receptu:

1

Do vhodné vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, ořechy, citrónovou trávu, limetkové listy. Přidáme koriandr s krevetovou pastou, oloupaný česnek. Nakonec vlijeme olivový olej a mixérem všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu.

2

V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme připravenou rozmixovanou hmotu, vše dobře promícháme. Přisypeme semínka koriandru, kurkumu a spolu na mírném ohni restujeme přibližně 10 minut. Potom vlijeme kokosové mléko, zamícháme, přilijeme vývar, ústřicovou a rabí omáčku. Hrnec přiklopíme poklici a vaříme 40 minut.

3

Hotovou polévku stáhneme z ohně, vylijeme zbytečnou tekutinu, dochutíme podle vlastní chuti vymačkanou citrónovou šťávou. Polévku necháme 5 minut ustálit pod poklici a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou. Citrónovou šťávou dochucujeme nakonec. A to proto, že se nesmí vařit, aby si zachovala svojí původní výraznou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept