Jednoduchý recept

Víno z bílého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49440

Ingredience

600 g Cukr krystal
4 l Rybíz bílý
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 591kJ
27% Sacharidy 96 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 11 mg
8% Bílkoviny 5 g

Víno z bílého rybízu postup přípravy receptu:

1

Zralý bílý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a důkladně rozmačkáme. Přemístíme do 5l čisté sklenice, převážeme celofánem, který několikrát propíchneme. Při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7 dnů.

2

Poté přecedíme přes plátno a necháme překapat. Rybíz zbylý na plátně zalijeme vodou a prolisujeme. Smícháme se získanou šťávou, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil.

3

Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme znovu vykvasit. Po ustátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se víno zcela vyčistí, rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby kvašení-několik dnů. Recept je kalkulován na 2.5l rybízové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept