Millefeuille s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Millefeuille s povidly
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49441 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
10 kávová lžička | Cukr moučkový |
400 g | Linecké (křehké) těsto |
100 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
10 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 polévková lžíce | Růžová voda |
10 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 199,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Povidla švestková, Růžová voda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Millefeuille s povidly postup přípravy receptu:
1 | Křehké těsto rozdělíme na 10 kousků a každé vyválíme, posypeme nasekanými mandlemi a dáme na máslem vymazaný plech. Lehce pocákáme vodou a pečeme 10 minut na 240°C, dokud těsto nezačne lehce hnědnout. |
2 | Po vyndání z trouby necháme vychladnout a na každý kousek těsta naneseme lehkou vrstvu povidel smíchaných se smetanou. Ještě posypeme cukrem a podáváme. |