Povidla z čerstvých rynglí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z čerstvých rynglí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49446 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr krystal |
2 kg | Ryngle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidla z čerstvých rynglí postup přípravy receptu:
1 | Použijeme zralé až přezrálé ryngle. Důkladně je omyjeme, odstraníme stopky, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Povaříme do zhoustnutí. |
2 | Poté přisypeme cukr a dál vaříme, až jsou povidla zcela hustá. Horká rozdělíme do čistých sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |