Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49448 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,2 kg | Cukr krystal |
3 ks | Hřebíček |
8 polévková lžíce | Rum |
3 kg | Ryngle |
1 ks | Skořice celá |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 234g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hřebíček, Rum, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem postup přípravy receptu:
1 | Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme. |
2 | Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme. |
3 | Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě. |