Zdravý recept

Kompotované ryngle s medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49449

Ingredience

1 kg Med včelí
3 kg Ryngle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
36% Sacharidy 129 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 287 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kompotované ryngle s medem postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu.

2

Mezitím rozmícháme med ve vodě, svaříme a do horkého nálevu vložíme ovoce. Po chvíli vyjmeme a rozdělíme do čistých sklenic.

3

Nálev ještě krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ryngle. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

4

Jakmile vychladnou, vyjmeme je z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept