Jednoduchý recept

Hartmanická chlebovka se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 49450

Ingredience

280 g Chléb samožitný
0,5 kávová lžička Kmín celý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pažitka
2 dl Smetana zakysaná 14%
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 274kJ
11% Sacharidy 39 g
17% Tuky 12 g
16% Sodík 323 mg
16% Bílkoviny 9 g

Hartmanická chlebovka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.

2

Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.

3

Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.

Poznámka

Pokud máme možnost, použijeme husí sádlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept