Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých šípků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49456

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
1,5 l Voda pitná
3 kg Šípky čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
12% Sacharidy 43 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kompot z čerstvých šípků postup přípravy receptu:

1

Tvrdší, červené šípky překrojíme, odstraníme zrníčka, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, přisypeme šípky a cca 5 minut povaříme. Odstavíme a odložíme do druhého dne.

2

Poté šípky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Jakmile kompot vychladne, vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept