Recept

Hovězí maso s asijskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49458

Ingredience

Těsto na plácky
60 polévková lžíce Cukr palmový
30 g Droždí
3 polévková lžíce Jogurt bílý
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
Omáčka
10 ks Chilli paprička zelená
2 dl Džus ananasový
10 g Galgan
20 g Kmín celý
20 g Kurkuma
2 dl Mléko kokosové
2 dl Růžová voda
4 ks Česnek
1 kávová lžička Čínské koření
30 g Šalotka
Náplň
0,5 ks Ananas
40 g Arašídy
30 g Cukr palmový
1,5 kg Hovězí svíčková
10 g Kafirové listy
0,5 l Mléko kokosové
20 g Máta
2 dl Omáčka rybí
6 ks Rýžový papír
300 g Salát ledový
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,387 kcal
Kilojoule 5 804kJ
26% Sacharidy 92 g
64% Tuky 48 g
150% Sodík 3 g
227% Bílkoviny 128 g

Hovězí maso s asijskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto na placky, které po přípravě necháme 120 minut přikryté odpočívat.

2

Těsto: Do misky vsypeme mouku, přisypeme cukr, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko spolu s jogurtem, nakonec přidáme na kostky nakrájené máslo. Všechny suroviny rukou smícháme na tuhé těsto. Z odpočatého těsta vyválíme placky, které pečeme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatová a křupava.

3

Příprava omáčky: Do mixéru dáme nakrájenou šalotku, galgan, čerstvou kurkumu, nakrájené papričky, přisypeme kmín. Přidáme oloupaný česnek, chilli koření, přilijeme ananasový džus a vše dohromady rozmixujeme na hustou a hladkou kaši.

4

Do hrnce vlijeme kokosové mléko a kokosovou vodu, vmícháme připravenou kaši, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ještě omáčku povaříme za stálého míchání přibližně 10 minut a udržujeme ji teplou.

5

Příprava náplně: Svíčkovou umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm malé kousky, které dáme do hrnce. K masu přidáme limetkové listy, cukr, na kousky nakrájený čerstvý ananas. Přilijeme kokosové mléko, nasekané arašídy, nakonec vmícháme rybí omáčku. Vše dobře promícháme a za občasného míchání pod poklici vaříme asi 90 minut. Proces vaření je dobré hlídat, aby se maso nepřipálilo a nevyvařila se veškerá tekutina. Pokud by se tak stalo, směs podlijeme podle potřeby vodou.

6

Na pracovní plochu rozložíme namočený rýžový papír, na papír naskládáme listy ledového salátu, položíme na ně lístky máty. Lžící dáme připravenou masovou směs a zavineme do rolády. Roládu nakrájíme na kousky.

7

Do středu mělkého talíře dáme připravenou teplou omáčku. Na ni položíme nakrájené rolky, přidáme křupavé a teplé placky a hotové jídlo podáváme.

Poznámka

Toto jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Jistě vás zajímá, co jeto galgan. Je to rostlina z čeledě zázvorovitých rostlin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept