Jednoduchý recept

Sváteční žebračka - chlebovka s vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49459
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Chléb konzumní
1 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Špekáčky
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 136kJ
10% Sacharidy 34 g
13% Tuky 10 g
16% Sodík 325 mg
13% Bílkoviny 8 g

Sváteční žebračka - chlebovka s vínem postup přípravy receptu:

1

Tvrdý chléb (převážně kůrky) rozlámeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat.

2

V 1 dl bílého vína rozmícháme dohladka hladkou mouku. Kerblík a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Špekáček oloupeme a nakrájíme na kolečka.

3

Do vody s chlebem dáme sůl, kmín a vaříme za občasného promíchání přibližně 30 minut.

4

10 minut před koncem vaření přidáme do polévky nakrájený špekáček, rozkvedlané vajíčko, po 5 minutách přilijeme víno s moukou a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept