Recept

Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49462

Ingredience

1 ks Chilli paprička
30 g Cibulka jarní
100 g Fazolové lusky zelené
400 g Hovězí svíčková
12 ml Olej sezamový
25 ml Olej slunečnicový
50 ml Omáčka sójová
40 g Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
60 ml Víno rýžové čínské
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
20 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 118kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 9 g
28% Sodík 558 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou 10 minu povaříme na proužky nakrájené fazolové lusky, které potom scedíme a necháme k dalšímu použití.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, drobně nakrájené chilli papričky, zázvor, nasekanou jarní cibulku. Vše dohromady zprudka smažíme přibližně 10 sekund.

3

Do hrnce přimícháme nakrájené maso, osmahneme asi půl minuty. Potom zalijeme rýžovým vínem, přilijeme ústřicovou a sojovou omáčku a vaříme asi 1 minutu. Vmícháme nakrájenou šalotku, scezené a uvařené fazolové lusky a nakonec sezamový olej. Necháme na ohni za stálého míchání zredukovat 5 minut, potom odstavíme.

4

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže, ale také skleněné nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept