Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet
Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49462 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
30 g | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové lusky zelené |
400 g | Hovězí svíčková |
12 ml | Olej sezamový |
25 ml | Olej slunečnicový |
50 ml | Omáčka sójová |
40 g | Omáčka ústřicová |
20 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Víno rýžové čínské |
3 l | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 487,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hovězí svíčková, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Šalotka, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou 10 minu povaříme na proužky nakrájené fazolové lusky, které potom scedíme a necháme k dalšímu použití. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, drobně nakrájené chilli papričky, zázvor, nasekanou jarní cibulku. Vše dohromady zprudka smažíme přibližně 10 sekund. |
3 | Do hrnce přimícháme nakrájené maso, osmahneme asi půl minuty. Potom zalijeme rýžovým vínem, přilijeme ústřicovou a sojovou omáčku a vaříme asi 1 minutu. Vmícháme nakrájenou šalotku, scezené a uvařené fazolové lusky a nakonec sezamový olej. Necháme na ohni za stálého míchání zredukovat 5 minut, potom odstavíme. |
4 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže, ale také skleněné nudle.