Jednoduchý recept

Houbový pilaf

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 49467
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 g Fazole
250 g Klobása Dunajská
1 špetka Nové koření celé
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 171kJ
28% Sacharidy 102 g
61% Tuky 46 g
62% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Houbový pilaf postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a nadrobno nakrájený celer a cibuli smažíme dvě minuty. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme další tři minuty.

2

Obsah pánve dáme do velkého hrnce a zalijeme vývarem. Začneme vařit a postupně přidáváme rýži, fazole a klobásu. Pět minut vaříme a dochutíme kořením dle chuti.

3

Po dalších pěti minutách hrnec přeneseme do trouby a pokrm pečeme 20 minut na 190°C. Pokud je již rýže měkká, rozdělíme pilaf do talířů, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Poznámka

Žampiony můžeme vyměnit za libovolné čerstvé houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept