Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 49469

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 dl Džus hruškový
2 ks Hruška asijská nashi
30 g Kurkuma
5 g Pepř černý celý
50 ml Sirup zázvorový
6 dl Voda pitná
Koláčky
150 g Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
160 g Sezamová pasta
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
70 ml Voda pitná
Náplň
30 g Máta
70 g Pralinková pasta
10 g Rýžový papír
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
230 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 353kJ
28% Sacharidy 101 g
55% Tuky 41 g
5% Sodík 92 mg
17% Bílkoviny 10 g

Dezert z Hongkongu postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní oloupané hrušky. Přisypeme cukr, pepř, přidáme kurkumu. Přilijeme hruškový džus, zázvorový sirup, přiklopíme poklici a společně povaříme 30 minut. Potom scedíme, hrušky necháme vychladnout a nakrájíme je na tenké proužky. Zbylou omáčku vrátíme do hrnce a vaříme do té doby, až omáčka zahoustne, asi 15 minut.

2

Příprava koláčků: Do misky vsypeme mouku, přidáme cukr a na kousky nakrájené máslo. Přimícháme jedlou sodu, střed z vanilkového lusku a sezamovou pastu. Nakonec přilijeme vodu a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme asi 5 cm velké koláčky. Koláčky skládáme na plech, vložíme je do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 20 minut. Vyndáme je z trouby, necháme vychladnout. Vychladlé koláčky rukou rozdrobíme na malé drobečky.

3

Příprava pralinek: Do kastrůlku vlijeme smetanu, přimícháme nastrouhanou čokoládu, pralinkovou pastu. Všechny suroviny vaříme na mírném ohni za stálého mícháni tak dlouho, aby se čokoláda rozpustila a suroviny se spojily. Hotovou hmotu necháme vychladnout. Z vychladlé hmoty tvarujeme 10 stejných válečků o průměru 1 cm.

4

Namočený rýžový papír rozložíme na pracovní plochu, naskládáme do středu lístky máty a posypeme rozdrobenými sezamovými koláčky. Na ně po délce naskládáme připravené pralinkové válečky a uvařené plátky hrušek. Rýžový papír zabalíme do velkého válečku, který nakrájíme na 6 stejných kousků.

5

Do středu mělkého dezertního talíře nalijeme připravenou omáčku. Do omáčky poklademe nakrájené rolky a hotový dezert podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert. Do rýžového papíru můžeme zabalit například mango, nutellu, ale také arašídové máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept