Jednoduchý recept

Čínsko Japonský salát s hovězím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49473

Ingredience

Hořčicová omáčka
10 g Estragon
4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 g Máta
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
6 polévková lžíce Sójová pasta Miso
6 polévková lžíce Víno portské
Citrónová omáčka
1 ks Citrony
2 kávová lžička Koření Togarashi
6 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
Čínsko Japonský salát s hovězím masem
0,5 ks Cibule červená
100 g Fazolové lusky zelené
250 g Hovězí svíčková
200 g Koření pěti vůní
70 ml Olej slunečnicový
30 g Rukola

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
6% Sacharidy 23 g
76% Tuky 57 g
77% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g

Čínsko Japonský salát s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.

2

Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.

3

Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.

4

Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.

5

Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.

6

Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.

Poznámka

Tento salát se podává jako studený předkrm. Ve větším množství servírovat jako hlavní jídlo. Připravujeme ho také bez masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept