Čínsko Japonský salát s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínsko Japonský salát s hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49473 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Hořčicová omáčka | |
---|---|
10 g | Estragon |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
3 g | Máta |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
6 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
6 polévková lžíce | Víno portské |
Citrónová omáčka | |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Koření Togarashi |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Čínsko Japonský salát s hovězím masem | |
0,5 ks | Cibule červená |
100 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Hovězí svíčková |
200 g | Koření pěti vůní |
70 ml | Olej slunečnicový |
30 g | Rukola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 539,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 343,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Máta, Sójová pasta Miso, Citrony, Olej sezamový, Omáčka rybí, Fazolové lusky zelené, Hovězí svíčková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Smetana 33% (šlehačka), Víno portské, Koření Togarashi, Cibule červená, Koření pěti vůní, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čínsko Japonský salát s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití. |
2 | Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme. |
3 | Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme. |
4 | Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky. |
5 | Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme. |
6 | Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme. |
Poznámka
Tento salát se podává jako studený předkrm. Ve větším množství servírovat jako hlavní jídlo. Připravujeme ho také bez masa.