Recept

Paella se slaninou a mořskými plody

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 49474

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
400 g Mořské plody mix
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
300 g Rýže Basmati
200 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1200 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 695kJ
8% Sacharidy 30 g
57% Tuky 43 g
71% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Paella se slaninou a mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Do pánve nalijeme olej a lehce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou slaninu. Po pěti minutách přidáme rozpůlená rajčátka, pepř, sůl a smažíme další tři minuty.

2

Do pánve přidáme rýži a pořádně ji zamícháme do zeleninové směsi. Přidáme šafrán a vše zalijeme vývarem. Počkáme, až se směs přivede k varu a pět minut vaříme těsně pod bodem varu.

3

Do směsi ještě přidáme dary moře a vaříme dalších deset minut, dokud nejsou všechny měkké a vývar není téměř vyvařen. Ihned pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept