Paella se slaninou a mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella se slaninou a mořskými plody
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49474 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
400 g | Mořské plody mix |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
300 g | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Šafrán |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 355,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořské plody mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rýže Basmati, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella se slaninou a mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Do pánve nalijeme olej a lehce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou slaninu. Po pěti minutách přidáme rozpůlená rajčátka, pepř, sůl a smažíme další tři minuty. |
2 | Do pánve přidáme rýži a pořádně ji zamícháme do zeleninové směsi. Přidáme šafrán a vše zalijeme vývarem. Počkáme, až se směs přivede k varu a pět minut vaříme těsně pod bodem varu. |
3 | Do směsi ještě přidáme dary moře a vaříme dalších deset minut, dokud nejsou všechny měkké a vývar není téměř vyvařen. Ihned pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme. |