Závitky plněné makrelovou pastou. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky plněné makrelovou pastou.
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49475 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 ks | Citronová tráva |
50 ml | Kokosové mléko |
10 ks | List la lot |
250 g | Majonéza |
250 g | Makrela uzená |
30 ml | Olej olivový |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 dl | Omáčka rybí |
2 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 88,1mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 153,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Kokosové mléko, Majonéza, Makrela uzená, Olej slunečnicový, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř sečuánský, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny List la lot nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky plněné makrelovou pastou. postup přípravy receptu:
1 | Uzenou makrelu vykostíme, nakrájíme na kousky, které dáme do misky. Přidáme sečuánský pepř, přilijeme smetanu, rybí omáčku, kokosové mléko, olivový olej. Všechny suroviny rukou prohněteme a tak připravíme hustou pastu, do které přidáme hrubo nastrouhaný uzený sýr. Ještě jednou dobře promícháme. |
2 | Jednotlivé stonky citrónové trávy rozložíme na pracovní plochu, položíme na ně připravenou pastu a zabalíme do válečku. Potom ještě každý váleček zabalíme do listů la lot. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme připravené masové válečky. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce, ke každé přidáme majonézu a servírujeme. |
Poznámka
Recept na přípravu tohoto jídla pochází z Vietnamu. Listy la lot určitě koupíte ve vietnamské tržnici Sapa.