Jednoduchý recept

Nicovská couračka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49478
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hříbky čerstvé
250 g Klobása uzená
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
7,5 dl Růžová voda
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
Vařené brambory
400 g Brambory
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 946kJ
11% Sacharidy 41 g
37% Tuky 28 g
14% Sodík 276 mg
29% Bílkoviny 16 g

Nicovská couračka postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka, podle velikosti 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na sádle osmažíme dorůžova. Přimícháme k ní sladkou a pálivou papriku, kmín, přidáme kysané pokrájené zelí (i s 1 dl láku), přilijeme vodu a pomalu vaříme 15 minut.

3

Uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Houby a klobásu přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut.

4

V misce rozmícháme ve smetaně hrubou mouku a ke konci vaření ji přimícháme do polévky. Vaříme 2-4 minuty, polévku podle chuti dosolíme, pokud je moc kyselá, přidáme cukr a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept