Jednoduchý recept

Zelňačka ze sladkého zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49479
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
350 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
6% Sacharidy 21 g
151% Tuky 113 g
42% Sodík 840 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zelňačka ze sladkého zelí postup přípravy receptu:

1

Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev na plátky. Čerstvé zelí očistíme, omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odkrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Zelí, brambory a mrkev dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř, bobkový list a pomalu vaříme 20 minut.

2

Mezitím nakrájíme na kostičky oloupanou cibuli a anglickou slaninu. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme slaninu a usmažíme dozlatova. Nakonec přimícháme sladkou a pálivou papriku a hned vše vyklopíme do polévky. Omyjeme čerstvou majoránku, vodu setřepeme, lístky odrhneme a dáme do polévky, dochutíme solí, povaříme 1-2 minuty a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept