Jednoduchý recept

Hovězí mozek zapékaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4948

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
400 g Hovězí mozek
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Sardelové řezy
50 g Sýr Parmezán
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 680kJ
2% Sacharidy 8 g
40% Tuky 30 g
58% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí mozek zapékaný postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a drobně rozkrájíme. Na menší části másla ji osmahneme, přidáme doblaněný mozek v celku, osolíme a necháme jej dusit. Dušený mozek vyndáme, přidáme zbytek másla, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masa nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Poté odstavíme z ohně.

2

Omáčku necháme vychladnout a poté přidáme větší část nastrouhaného sýra, vykostěné prolisované nebo usekané sardele, žloutky a nasekaný dušený mozeček.

3

Vymastíme zapékací misky anebo jednu větší misku, naplníme směsí, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.

4

Podáváme s citrónem a jako příloha se hodí topinky anebo bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept