Jednoduchý recept

Zelnice ze Stachovska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49480
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
200 g Celer bulvový
2 ks Česnek
2 ks Cibule
300 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
300 g Vepřová žebra
300 g Vepřové koleno uzené
1,7 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
6% Sacharidy 23 g
137% Tuky 102 g
22% Sodík 434 mg
66% Bílkoviny 37 g

Zelnice ze Stachovska postup přípravy receptu:

1

Omyjeme polovinu uzeného kolena, vepřové žebro, přední hovězí maso, maso dáme do hrnce, přilijeme 1.5 litru vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut.

2

Očistíme a omyjeme brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli a česnek. Brambory pokrájíme na kostky a spolu s celou nepokrájenou zeleninou přidáme do vody. Polévku ochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 10 minut. Doložíme kysané zelí a vaříme vše doměkka přibližně 20-30 minut.

3

Z uvařené polévky vyjmeme maso, kořenovou zeleninu, kromě cibule, pórku a česneku, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Cibuli, česnek a pórek do polévky nevracíme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, přidáme do polévky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept