Recept

Plzeňská pivní polévka s chlebem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 49481
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1,3 dl Bujón hovězí
300 g Chléb samožitný
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Pivo Pilsner Urquell
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
14% Sacharidy 49 g
28% Tuky 21 g
400% Sodík 8 g
24% Bílkoviny 14 g

Plzeňská pivní polévka s chlebem postup přípravy receptu:

1

Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.

Poznámka

Pro dochucení polévky můžeme omýt a drobně pokrájet bylinky podle chuti - petrželku kudrnku, pažitku a podobně. Bylinky vložíme do talířů těsně před servírováním, nevaříme je.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept