Jednoduchý recept

Smetanový borůvkový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49482
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

250 g Borůvky
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Droždí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
2,5 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 162kJ
41% Sacharidy 147 g
44% Tuky 33 g
30% Sodík 601 mg
55% Bílkoviny 31 g

Smetanový borůvkový nákyp postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

3

V misce ušleháme vejce s vlažným mlékem, přidáme sůl, lžíci medu a droždí, přisypeme zbylou mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minuit odpočinout. Potom je nalijeme do připravené zapékací mísy a posypeme borůvkami.

4

Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po 15 minutách pečení přelijeme smetanou smíchanou s 2 lžícemi medu a necháme ještě 10 minut dopéct.

5

Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept